Oma kokemus Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta

Päädyin opiskelemaan Kalevalaista jäsenkorjausta käytyäni itse kyseisessä hoidossa pari kertaa. Sain niin ison avun koko kehooni,ajattelin että tätä ilosanomaa täytyy jakaa muillekkin. Niin olen tehnytkin. Ajatus koulutukseen lähdöstä alkoi kytemään myös mielessä.Eikä aikaakaan kun olin jo ilmoittautunut koulutukseen. Opinnot alkoivat viime syksynä 2016,eli tällähetkellä tasan tarkkaan puolivälissä mennään 3 vuotisessa koulutuksessa. Tai tuo 3 vuotta antaa vasta kalevalainen jäsenkorjaaja nimen käyttöoikeuden. Taitoa pidetään yllä seurantakoulutuksilla,että tekeminen pysyy alkuperäisenä. On tarkkaan valvottua tekemistä,mikä on hyvä! Kaikki hoitajat ovat listattu kansanlaakintaseura.fi sivulle. Joten jos nimeä ei sieltä löydy,on kyseessä jokin muu suuntaus jäsenkorjauksesta. Omaa nimeni löytynee sieltä ensi syksynä,kun aloitamme viimeisen,eli kisällivuoden.

Sitä on melko tarkkaan tässä opintojen edetessä kuulostellut kehoaan ja siinä tapahtuneita muutoksia kun itse on saanut hoitoa.Olen ottanut hoidon n.2-3kk välein. Alkutilanne oli fyysistä siivoustyötä tekevällä suurinpiirtein kokovartalokipsi,yhtä jumia koko akka. Mihin kaikkeen olen sitten saanut apua….

Ihan alunperin,ne ensimmäiset kerrat ennen opiskelua vakuutti minut lempeydellään. En voinut uskoa,että näin hentoisella käsittelyllä sai aikaan lihasjumien aukeamisen. Sitä olen jaksanut kerta toisensa jälkeen toitottaa,miten mulla oli käsien ojentajat olleet vuosikausia totaalisen jumissa. Siittä vaan kevyet venyttävät liikkeet ja kas,niin oli auki koko paketti. Sitä ihmettelin niin paljon,olinhan vuosia käynyt hieronnassa jos jonkinlaisessa,niin hiestä märkänä hammasta purren olin kestänyt kovakouraisia kivuliaitakin käsittelyitä,välillä olin täynnä mustelmia… Ja sitten tuo kalevalainen jäsenkorjaaja (opiskelija oli hänkin vielä) otti vaan ja kävi kivuttomasti,lempeästi venytellen koko kehon läpi.Ei muuten sen koommin ole ojentajat olleet jumissa! Ahaa elämys,hei tuo hoitaja oikeasti kuuntelee mun kehoa,ei runno väkisin,ei tarvi mennä puolustustilaan,vaan voi luottaa käsiin jotka hoitaa,jotka ei satuta.Voi rentoutua täysin nauttimaan hoidosta.

Mua on leikelty elämän aikana melko moneen otteeseen,loukkaantumisia on myös ollut,liittyen yliliikkuviin niveliin.Nilkkojen nyrjähdyksiä,polvien venähdyksiä. Kaikki tuo historia on jättänyt kehoon oman jälkensä. Esim. nilkan nyrjähdys lapsena (joo kyllä,ne asiat vaikuttaa sieltä asti!) Ensinnäkin se,että sieltä nilkasta menee jotain rikki,sinne alkaa kasvaa arpikudosta,joka alkaa painamaan hermoa,nestekierto estyy jne.. Saa sut varomaan jalkaa,kun on kipuja.Kävelet vinossa,joka saa ajan mittaan lantion vinoon ja kieroon.Kappas,olen loppuviimein kierossa ja väärässä kun korkkiruuvi. Ei ole vaikea ynnätä mitä se tekee koko keholle,kun ei nesteet,veri,hermotus ja  kaikki muu pääse liikkumaan vapaasti.. KIPUA!!! Voi että kun kiristää sieltä ja täältä ja me vaan painetaan askareskumaras,että ei tässä mitään.Pakko painaa pitkää päivää. Niin menin minäkin,kierossa ja väärässä,lantio kääntynyt niin,että toinen jalka oli lyhyempi,ei ihme,että jalat oli turvoksissa. Mulla on toinen polvi leikattu jotain 20 vuotta sitten.Siinä jalassa on ollut koko ajan ongelmia,turvotusta ja kaikenlaisia kipuja.Leikkausarven kohta on ollut tunnoton,joten polvilleen meno on tuntunut melko ilkeältä. Enää ei turvota,ei ole kipuja ja yks päivä huomasin,että tuohon leikkausarven ympäristöön on palannut tunto!!  Nyt on myös lantio suoristunut ja sitämyöden jalkojen pituusero korjaantunut (Se harvemmin on syntyperäistä) Miten paljon jalkojen pituuseroa korjataan kenkiin laitettavilla kalliilla pohjallisilla ja näin vielä tuetaan lantion virheasentoa.Kun se olisi jäsenkorjauksella korjattavissa. Mulla oli myös viheliäinen syvän pakaralihaksen aiheuttama kipu pitkään,joka aina välillä oireili,leposärky oli pahinta. Tuon takia kävin myös lääkärissä ja kävin kuvauttamassa lonkkani,mistä kivun syylle ei selitystä löytynyt.Muuta kun lonkan ulkosyrjässä oli hieman kalkkeumaa. Koulussa opettajan kanssa pähkäilimme asiaa,hän kokeili tehdä muutamaa venytystä ja kas kipu hävisi.. Mulla ilmeisesti iskiashermo on kiinni syvässä pakaralihaksessa.Kun tuo lihas on jumissa ja kireä,painaa se iskiashermoa.Nyt saan sen itse venytettyä käsin auki,mikäli tulee kipeäksi. Se tosin ei ole sen koommin ollut kipeä,kun hoidettaessa on huolella käsitelty pakaroiden seutu. Lonkan ulkosyrjässä oleva kalkkeuma niinikään on lähtenyt liikkeelle,koska sieläkään ei ole enää kipua tuntunut.  Häntäluussa mulla on myös ollut kipuja.Sieltä selvisi,että tuo on hieman vinossa,sitä myös pienellä nostoliikkeellä korjattiin,ei ole kipeä enää.

Särkylääkkeet olen saanut jättää tyystin,ei ole enää sellaisia kipuja. Koko keho toimii aivan eri lailla. Uni on parempaa,aineenvaihdunta on lähtenyt toimimaan ja sehän on selväkin,kun nesteet pääsee kiertämään normaalisti. Yhtään väheksymättä muita hoitomuotoja,jokainen auttaa tavallaan. Mutta mä tykkään tästä hoitomuodosta eniten,koska hoidetaan ihminen kokonaisuutena ja hoitajana opettelen tuntemaan käsin kehon muutokset jne. Ei vaan katsota kirjasta,että tällänen se on.Ei myöskään suoriteta vain tiettyä otteiden sarjaa,vaan hoidetaan sieltä mistä keho tarvitsee hoitoa,etsitään kivun aiheuttaja,joka yleensä on jossain muualla kun kipukohdassa,eli ei hoideta pelkästään oiretta.Näin saadaan pidempiaikainen apu vaivaan,ei tarvitse joka viikko kulkea hoidoissa. Ja tietenkin kun ollaan keho saatu auki,tulee sitä itsekkin huoltaa. Huikein asia tällähetkellä itselle on se,että nyt kun mut hoidettiin viimeksi,ei juurikaan ollut jumeja.Jotain pientä tietty,mutta ei enää sellaisia mitä on ollut!!!

Valitettavasti jäsenkorjaus luokitellaan edelleen vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin. Vaikka on täysin anatomiaan ja fysiologiaan,ihmisen toimintaan perustuvaa hoitoa. Ei pelkkää anatomiatietoutta,vaan hoitajana on myös osattava ottaa anatomia käytännön tasolle ja sitä ei opi muuta kun tekemällä. Nöyränä ja kiitollisena siitä,että saan tällätavoin auttaa ihmisiä ja jakaa tälläistä perinnetietotaitoa. Huikea hoitomuoto. En voi kuin mitä lämpimämmin suositella.

Onko sulla joku viheliäinen vaiva johon tarvitsisit apua,tai askarruttaako sua jokin kalevalaisessa jäsenkorjauksessa,kysy,laita mulle viestiä,niin tuumataan yhdessä,voisinko olla avuksi!

Sinun hoitajasi,

ParantolaLouhi,Seija Timonen   p. 045 210 5354

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: