Jäsenkorjauksesta

Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin, jotka esiintyvät kuvakielellä kirjoitettuna myös Kalevalassa. Pääosin Pohjanmaalla nämä parannustaidot ovat säilyneet sukupolvilta toisille. Parannustaitoihin kuuluvat mm. jäsenkorjaus ja kuppaus.

Yleisin hoitomuoto on jäsenkorjaus, joka on saanut eri muotoja viimeisen vuosikymmenen aikana. Kokonaisvaltaisinta osaamista edustaa Kalevalainen jäsenkorjaus.

Mestariparantajat antoivat näytön konaisvaltaisesta osaamisesta Kuopion yliopiston alaisuudessa tehdyssä pilot-tutkimuksessa vuonna 1996. Tutkimuspotilaana oli 34 kroonista alaselän kipupotilasta. Tuloksena oli, että hoito oli tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa tehokkain hoitomenetelmä koko hoitohierarkiassa.

Vuosina 2003-2005 mestariparantajain oppilaat, 14 Kalevalaista jäsenkorjaajaa, antoivat laajan näytön kalevalaisen jäsenkorjauksen vaikuttavuudesta selkä-, niskahartiakipu- ja jäätyneiden olkapääkipupotilaiden hoidossa. Tutkimus tehtiin Kuopion yliopistolla.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen hoidon tehokkuus varmistettiin sokkotutkimuksin, joissa verokkiryhmänä oli fysioterapia liikehoito ja klassinen hieronta. Sokkotutkimusta tukivat myös yliopistolla analysoidut osaajien ympäri Suomea suorittamat kirjalliset omat arviot suorittamiensa hoitojen, yli 3 000 hoitoa, vaikuttavuudesta sekä suoritetuista hoidoista saadut asiakaspalautteet yli 500.

Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Perinteen tuoman kokemuksen kautta voidaan lihastasapainoista sekä hermoheijasteista lukea ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan myös itse ongelman aiheuttajaa hoidetaan. Em. tutkimuksin on osoitettu, että kalevalainen jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämänlaatuun.

Kalevalainen jäsenkorjaus on monelle täysin vieras laji,vaikka kyseessä on perinteinen hoitomuoto mitä on tehty iät ja ajat. Kyseessä on koko kehon mobilisaatiokäsittely,jossa ei tuoteta kipua,ei niksautella eikä naksautella.

(Liian raju/kova käsittely saa aikaan kehon/lihasten puolustusreaktion,jolloin lihas ei pääse rentoutumaan)

Kalevalainen jäsenkorjaus sekoitetaan hyvin usein Kaustislaiseen jäsenkorjaukseen ja myös muihin jäsenkorjaus suuntauksiin. Kyseessä on kuitenkin eri hoitomuodot.

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa käsitellään mobilisoiden AINA koko keho,alkaen jalkapohjista päätyen kallonpohjaan.

Hoidon kulku:

*Asiakkaan tullessa hoidettavaksi,täyttää hän aluksi kaavakkeen,jossa selvitetään mahdolliset loukkaantumiset,sairaudet,lääkitykset yms. Asiat joista mahdollisesti löytyy syy kipuihin,kehon virheasentoihin.

*Hoito aloitetaan hoitopöydällä selinmakuulla. Aluksi tarkastelen kehon,jalkojen ja lantion asentoa.

Aloitan jalkapohjien käsittelyllä,jatkan nilkat,sääret,polvet,reidet

*Jonka jälkeen asiakas kääntyy vatsalleen.Jatkan pohkeet,takareidet,pakarat.

*Tämän jälkeen hoito jatkuu jakkaralla istuen,jolloin käsittelen pakaroiden alueen,selän,kylkikaaret,lavat ja kädet.

Vapautetaan lihakset,sidekudokset,kudosnestekierto,verenkierto ja hermotoiminta luonnolliseen tilaan,sekä nivelpinnat kohdilleen,kipua tuottamatta.

Esteinä hoidolle voivat olla :

 • Aivojen verenkierron häiriöt
 • Kaulavaltimoiden ahtaumat
 • Akuutti tulehdus, infektiot tai haavat ihossa
 • Tuoreet vammat
 • Aktiiviset sidekudostaudit
 • Kasvaimet
 • Syöpä
 • Verenvuototauti
 • Vaikea sydänvika
 • Vaikea osteoporoosi
 • Lääkärin toteama välilevytyrä (ns. pullistuma selkärangan välilevyissä)
 • Spondylolyysi
 • Spondylolisteesi

Lisää kalevalaisesta jäsenkorjauksesta;

http://www.kalevalainen.fi   

http://www.kansanlaakintaseura.fi

 
 
  
 
 

mistä apua selkäkipuihin iskias issias alaselkäkipu selkäkipu välilevynpullistuma olkapääkipu jäätynyt olkapää plantaarifaskiitti jalkakipu puutuminen käsienpuutuminen lihaskireys bursiitti tenniskyynärpää rannekanavaoireyhtymä jäsenkorjaus stressi uupumus kipu niskakipu pääkipu migreeni fibromyalgia lantionvirheasento jalkojenerimittaisuus mortoninneurooma lapsettomuus mistä apua lapsettomuuteen raskaus synnytys koliikki apua vauvanitkuun vauvojenhoito vauva apualastenkipuihin apu avauvanvatsavaivoihin skolioosi nuorenskolioosi mistä apua skolioosiin

WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: