Eli usein kysytyt kysymykset.
Kenelle kalevalainen jäsenkorjaus sopii – Jäsenkorjaus on lempeän tehokas hoitomuoto joka sopii vauvasta ikäihmiseen, mikäli ei ole sairauksia tms. rajoitteita jotka ovat esteenä hoidolle.
Miksi minä en voi tulla jäsenkorjaukseen, jos se on niin lempeä hoitomuoto – Kuten kaikissa hoitomuodoissa, on tässäkin rajoituksensa turvallisuuden takaamiseksi. On sairauksia ja aiheita jolloin hoidosta on enemmän haittaa kun hyötyä. Rajoitukset eivät ole sinun kiusaksi, vaan sinun turvaksesi!
Minkälaisiin vaivoihin voi saada apua jäsenkorjauksella – Lista on pitkä mihin voidaan saada apua. Näistä löydät lisää sivuiltani etusivulta, kohdasta jäsenkorjauksesta. Melkeinpä vaiva kuin vaiva, apua saadaan. Mikäli ei ole esteitä hoidolle. Mikä parasta, kun käsitellään koko keho, samalla kertaa saadaan autettua kaikkia vaivoja yhdellä kertaa.
Miksi pitää käsitellä koko keho, etkö voisi vain ottaa yhden kipukohdan auki – Tämä olisi oireen lievittämistä. Kipujen aiheuttajat ovat hyvin monisyisiä ja yleensä monen asian summa. Jäsenkorjauksen tarkoitus on hoitaa kehoa kokonaisvaltaisesti, auttaa kehoa toimimaan kokonaisuudessaan paremmin. Ihmiskeho on yksi iso ja monimutkainen laitos, eikä meissä ole mitään irrallista osaa, vaan kaikki toiminnot ja osaset linkittyvät toisiinsa, joka vaatii hoidettaessa anatomian ja fysiologian kokonaisuuden ymmärtämistä ja sen tuomista käytäntöön. Jäsenkorjauksella haetaan pikaratkaisujen sijaan pidempiaikaista apua.
Mitkä on sitten esteitä hoidolle – Syöpä ym, vakavat sairaudet, tutkimattomat kasvaimet
– Akuutit ja tuoreet vammat, leikkausten jälkitilat (lääkäriltä oltava lupa hoitoon) Yleinen varoaika leikkausten jälkeen n. 3kk, aikaisemminkin voi tulla mikäli lääkäriltä on lupa.
– Ihoinfektiot ja tarttuvat ihotaudit (esim. lievästi oireileva psoriasis ei ole este, tarttuva jalkasilsa on)
– Kuume, flunssa/influenssa, akuutit tulehdukset (myös hampaissa!)
- – Spondylolyysi, spondylolisteesi
- –Hermojuuriaukon ahtauma (Spinaalistenoosi)
- – Hemofilia
- – Aktiiviset sidekudostaudit, reumaattiset taudit akuutissa vaiheessa.
- – Antibioottikuuri
- – Päihtymys, krapula
- – Vaikea osteoporoosi
- – Raskaus ei ensimmäistä kolmatta lukuun ottamatta ole este hoidolle.
- – Synnytyksen jälkeen 3kk varoaika.
Jos olet epävarma hoidon sopivuudesta itsellesi, otathan yhteyttä puhelimitse tai viestillä. Tarvittaessa varmista asia lääkäriltä. - Miksi tuli kipuja jäsenkorjauksen jälkeen – Jäsenkorjaus on kivuttomuudesta huolimatta kova rasitus keholle, laitetaan paljon asioita liikkeelle samalla kertaa. Kun lähdetään avaamaan pitkään jumissa epätasapainotilassa olleita kalvorakenteita ja lihaksia, avautuessaan tulee monesti ensin kipeäksi, tämä on hyvin yksilöllistä. Yleisesti ottaen jos ei vedenjuonti kuulu arkirutiineihisi, eli keho on kuiva. Kipuja esiintyy enemmän hoidon jälkeen. Myös jos tupakoit, tällöin selkärangassa on happivajetta, joka taas omalta osaltaan hankaloittaa kuonan poiskulkeutumista. Hoidon jälkeen saat selkeät kirjalliset kotihoito-ohjeet, suosittelen perehtymään niihin huolella! Nekään ei ole sinun kiusaksi tehty, vaan tukemaan palautumista ja varmistamaan paras hyöty hoidosta! Muistathan että mikään hoitomuoto ei auta itsessään, vaan vaatii itseltäsikin kärsivällisyyttä ja ohjeistuksien noudattamista.
Onko jäsenkorjaus kivuliasta, niksautellaanko siinä – Kalevalainen jäsenkorjaus on kivuton hoitomuoto, siinä ei niksautella/manipuloida, vaan mobilisoidaan, tehdään pitkittäisiä venytysliikkeitä sinun oman kehosi liikeratoja hyväksikäyttäen. Hoito aloitetaan jalkapohjista/nilkoista edeten aina ylös päälakeen asti. On hyvin rentouttavaa myös tehokkuudensa lisäksi.
Käykö sinulle edenred, smartum, tai muut etuudet – Tätä kysytään paljon ja ollaan vihaisia kun sanon ettei käy. Tämä ei tietenkään ole minusta kiinni, vaan näiden palvelujen tarjoajasta joka rajoittaa käytön valviran alaisuudessa oleviin hoitomuotoihin. Jäsenkorjaus on vaihtoehtoinen hoitomuoto, joten ei siksi ole lupa käyttää näitä.