Matkapuhelin

045 2105354

Sähköposti

parantolalouhi@gmail.com

Parhaiten tavoitettavissa puhelimitse. (Muina aikoina viesti tavoittaa nopeimmin)

Maanantaisin klo. 9.00 - 11.00

Ajatellaanpa mitä hermon joutuminen puristuksiin aiheuttaa esim. ranteen alueella. Sisältä ja ulkoa tuleva paine voi puristaa hermon ympäröiviä kudoksia vasten. Verenkierto ja aineenvaihdunta häiriintyvät, samoin hermon toiminta. Puristumisen vaikutukset riippuvat myös siitä, onko hermossa tunto-vai liikehermosyitä vai molempia. Puristumien saattaa tuntua kipuna, pistelynä tai puutumisena. Pitkään jatkuessaan puristuminen voi johtaa lihasvoiman ja jäntevyyden heikkenemiseen, tahattomaan värinään tai surkastumiseen puristuksiin joutuneen hermon hermottamissa lihaksissa.
Selkäytimestä erkanee jokaisen nikaman kohdalta hermopari, jossa on sekä somaattisen että autonomisen hermoston hermoratoja. Jos kehon tasapainotekijät eivät ole kunnossa, eli alaraajoissa on mittaeroa, aiheuttaa epätasapaino koko kehoon muutoksia, jotka ovat pysyviä ellei epätasapainoa korjata. Lantio kiertyy ja selkärankaan tulee skolioosia ja kiertymiä, joiden seurauksena selän hermot voivat joutua puristuksiin. Kalevalaisen jäsenkorjauksen ajattelutavan mukaan puristustila aiheuttaa vaivoja myös autonomisen hermoston hermottamiin elimiin samalla tavoin kuin tahdonalaisiin lihaksiin. Hermosto välittää tietoa elimistön eri osien, elimistön ja ympäristön välillä sähköisten impulssien ja kemiallisten välittäjäaineiden avulla. Kun hermo on puristuksissa, tiedonsiirto sen hermottamaan elimeen ”katkeilee” ja elin toimii vajaatehoisesti.
Näin voidaan selittää vaikutuksia esim. munuaisten alueella. Jos munuaisia hermottava hermo on ollut puristuksissa, saattaa virtsaneritys hoidon ja hermon vapautumisen jälkeen lisääntyä huomattavasti. Kun hermoradat on avattu, pystyvät munuaiset toimimaan normaalisti. Samalla tavoin voidaan vaikuttaa suolen toimintaan, jos asiakas on kärsinyt selkäkivun ohessa suolen toiminnan häiriöstä, paranevat nämä vaivat usein jäsenkorjauskäsittelyn myötä.
Joissain tapauksissa myös lapsettomuus voi johtua lantion virheasennosta ja nikamien kiertymisestä, jolloin munasarjoja ja kohtua hermottavat hermot joutuvat puristuksiin. Munasolun normaali kehittyminen ja kulkeutuminen kohtuun vaikeutuvat. Kun tasapainotekijät hoidetaan kuntoon käsittelemällä alaraajoja ja selkää, on moni raskaus alkanut pian käsittelyn jälkeen, vaikka lasta on yritetty hankkia jo useampia vuosia.
Rytmihäiriöt, joille ei löydetä lääketieteellistä selitystä, varsin nuorilla henkilöillä johtuvat usein rintarangan nikamakiertymistä. Kiertymät ja lukot rintarangassa lapaluiden välissä aiheuttavat usein myös joko pistoksen rintalastaan tai kipua kylkikaareen vartalon sivulle. Nämä kivut pelästyttävät usein, kun luullaan vian olevan sydämessä.

Suositellut julkaisut