Matkapuhelin

045 2105354

Sähköposti

parantolalouhi@gmail.com

Parhaiten tavoitettavissa puhelimitse. (Muina aikoina viesti tavoittaa nopeimmin)

Maanantaisin klo. 9.00 - 11.00

Kalevalainen jäsenkorjaus on perinnehoito, jossa yhdistyy lihasten rentoutus, kudosnestekierron voimistaminen, luisten tasapainotekijöiden palautus.

Kalevalaisen jäsenkorjaajan apua saatetaan tarvita silloin, kun kehon tasapainotekijät eivät ole kunnossa. Tämä saattaa näkyä alaselän kipuina, niskavaivoina, olkapään erilaisina haasteina, tenniskyynärpäänä, rannekanava oireyhtymänä, nilkka- ja polvivaivoina, tai muina kehon kiputiloina. Jos henkilöllä on ongelmia niska-hartiaseudulla, syy voi löytyä melkein mistä tahansa kehon alueelta. Esimerkiksi nilkan virheasento voi aiheuttaa mittaeron jalkoihin, joka puolestaan kääntää lantiota aiheuttaen mutkaa selkärankaan. Kipu tuntuu kehon herkimmässä paikassa – tässä esimerkissä niska-hartiaseudulla.

Jäsenkorjaaja pyrkii katsomaan aina kokonaisvaltaisesti koko kehon tilan. Keho huoltaa luontaisesti itse itseään, mutta kuormitusten lisääntyessä epätasapainotila jää usein päälle. Jäsenkorjaaja pyrkii laittamaan tasapainotekijät kuntoon, jotta kehon luontaiset huoltojärjestelmät voivat palautua.

Kehon tasapainotekijät tarkistetaan tutkimuksella. Kineettinen ketju eli lihastoimintaketju lähtee varpaista ja päätyy pääkallon luihin. Jäsenkorjaaja tarkistaa kehon asennon, luut, nikamat, pehmytkudokset ja lihasjännitykset huomioiden koko lihastoimintaketjun toiminnan. Ongelmakohtia voi olla nilkoissa, polvissa, lantiossa, rintarangassa, lavoissa, hartioissa ja niskassa.

Tyypillinen tapa hoitaa, on painaa tiettyä kohtaa lihaksessa ja samalla mobilisoida sitä liikkeen avulla. Lihasjännitys vapautuu ja lihas päätyy lepomittaansa kun luut ja nikamat ”laitetaan paikoilleen”(Ei kuitenkaan niksautella,eikä naksautella!) Hoidon jälkeen prosessi jatkuu kehossa parikin viikkoa, mikäli hoitaja on onnistunut voimistamaan kehon luontaisia parantavia mekanismeja. Näin kehossa alkaa eräänlainen positiivinen oravanpyörä.

Toisin kuin moni muu hoitomuoto jäsenkorjaus lähestyy ihmistä hyvin lempeästi. On jopa niin, että mitä tiukempi lihaksen kireys on, sitä lempeämmin lihaksia ja kudoksia käsitellään. Kovakourainen käsittely saattaa rikkoa kudosta lisää ja jopa laskea suorituskykyä. Jäsenkorjauksessa lihaksia lähestytään siis vähitellen, hellällä otteella, ikään kuin rennoksi suostutellen.

Asiakkaan ei tarvitse valmistautua hoitoon millään tavoin. Kuitenkin on hyvä, että on syönyt päivän aikana, ettei verensokeri ole liian alhainen. Asiakas on hoidon aikana alusvaatteisillaan peitettynä huovalla muutoin paitsi hoidettavalta alueelta.

Hoidon alussa kartoitetaan asiakkaan terveyden tila. Hoitolomakkeella asiakas kertoo taustatietojaan.

Parhaimman hoitotuloksen saavutamme, kun pidättäydyt liikunnasta, saunomisesta ja raskaasta työnteosta 1-3 vrk:ta hoidon jälkeen!

Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu erittäin hyviä hoitotuloksia

Alaraajojen virheasennoissa ja kiputiloissa, kuten jalkojen toiminnallinen erimittaisuus jalkaterien ja nilkkojen virheasentojen hoito ns. ”kampurajalan hoito lapsilla”- ”Mortonin oireyhtymsässä,” lasten ja nuorten kasvukipujen hoito, levottomat jalat- oireen helpotus, polvien virheasentojen hoito, lonkan virheasentojen hoito.

Alaselän kiputiloissa, iskias ym. särkytilat ja virheasennot (ristiselkä ja lanneranka), lantion alueen virheasennon hoito, SI- nivelen virheasennon hoito.

Kieroselkäisyyden eli skolioosin hoidossa, etenkin lasten ja nuorten osalta sekä erilaisista tasapainotekijöistä johtuvat ryhtiviat.

Rintarangan ja yläselän kiputiloissa, nikamien virheasennot ja niistä aiheutuvat toiminnalliset häiriöt, kuten sydämen rytmihäiriöt, hengenahdistus, korkea verenpaine, suoliston alueen toiminnallinen kohentuminen.

Hartia- ja niskajännitysvaivoissa, kuten lapojen lukkiutumiset ja mahdollisesti lihasjännityksestä aiheutuvat ongelmat kuten huimaus, päänsärky, migreeni, näkö- ja kuulohäiriöt.

Yläraajojen kiputiloissa, kuten käsisäryt, tenniskyynärpää, kipuolkapää/ jäätynyt olkapää, rannekanavan ahtaumavaivan hoitaminen ja sormien puutuminen.

Päänalueen vaivoissa, kuten jännityspäänsärky, purentahäiriöt, kasvosäryt ja näköhäiriöt

Esteinä hoidolle voivat olla :

 • Aivojen verenkierron häiriöt
 • Kaulavaltimoiden ahtaumat
 • Akuutti tulehdus, infektiot tai haavat ihossa
 • Tuoreet vammat
 • Aktiiviset sidekudostaudit
 • Kasvaimet
 • Syöpä
 • Verenvuototauti
 • Vaikea sydänvika
 • Vaikea osteoporoosi
 • Lääkärin toteama välilevytyrä (ns. pullistuma selkärangan välilevyissä)
 • Spondylolyysi
 • Spondylolisteesi

http://www.kansanlaakintaseura.fi/

https://www.facebook.com/parantolalouhi/

VARAA AIKASI  Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen nyt ;

https://slotti.fi/booking/parantolalouhi/

Suositellut julkaisut