Matkapuhelin

045 2105354

Sähköposti

parantolalouhi@gmail.com

Parhaiten tavoitettavissa puhelimitse. (Muina aikoina viesti tavoittaa nopeimmin)

Maanantaisin klo. 9.00 - 11.00

Mitä faskia on?

Faskia on säikeistä kollageenikudosta, joka tukee ja pitää elimistömme liikkuvana ja ”kasassa”.

Faskialla on tärkeä rooli kehomme tukemisessa ja toiminnassa, sillä se ympäröi kehon kaikkia osia.

Faskia jaetaan pintafasciaan, joka ympäröi koko kehoamme. Pintafascia sijaisee ihon sisäpinnassa.

Syväfaskia ympäröi taas lihaksia, verisuonia, elimiä ja suolistoa. Faskiaa löytyy myös lihaksen sisäpuolelta eri kerroksissa. Se ympäröi jokaista lihassolua.

Useimmiten kiristävät ja jäykät ”lihakset” ovat kiristävää ja toimimatonta faskiaa.

Faskiaverkkoon myös kuuluvat nivelkapselit, nivelsiteet ja jänteet.

Normaalissa terveessä tilassa faskia on rento ja liikkuva. Sidekudos eli faskia saa ihosi, lihakset, elimet, verisuonet, hermot, solut, jänteet, nivelsiteet ja luut toimimaan yhdessä.

Faskialla on kyky venyä ja liikkua ilman rajoituksia.

Fyysisen tai emotionaalisen trauman, arpeutumisen, huonojen elintapojen, istumatyön tai tulehduksen yhteydessä faskia muuttuu kireäksi, rajoittuneeksi ja jännittyneeksi. Ongelmia syntyy, kun tämä kehon sidekudos jäykistyy, kuivuu ja tiivistyy.

Tämä tila heijastuu myös emotionaaliseen tasapainoomme ja aiheuttaa ongelmia kertaantuvasti läpi kehon. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi ongelma luo lukemattoman määrän lisäongelmia faskian peittäessä meidät päästä varpaisiin.

Esimerkkinä, jos säären faskia arpeutuu (”penikkatauti” l. luuvälikalvon tulehduksen seurauksena) ja kiristyy, se muuttaa lantion asennon, joka vaikuttaa taas koko ylävartalon, niskan, hartioiden ja purentalihasten kipuihin ja jumeihin.

Ns faskiaaliset rajoitukset voivat aiheuttaa liiallista painetta, joka aiheuttaa useita oireita, kuten kipua, päänsärkyä tai liikerajoituksia. Faskiaaliset rajoitukset vaikuttavat joustavuuteen ja vakauteen sekä kehossa että mielessä. Ne ovat ratkaiseva tekijä kyvyllemme kestää stressiä ja suoriutua päivittäisistä toiminnoista.

Kun faskian terveyttä parannetaan, keho voi yksinkertaisesti paremmin! Kun sen arpikudosta korjataan hermosto pystyy välittämään viestejä lihaksille tehokkaammin, jolloin lihaksetkin toimivat paremmin, vahvistuvat ja ovat energisempiä.

Kalevalaisella jäsenkorjauksella vaikutetaan suotuisasti faskia/sidekudos ketjuihin koko kehossa. Avaamalla kudosnestekiertoa, mobilisoimalla ja tasapainottamalla nivelpintoja ja pehmytkudoksia. Näin saadaan autettua sidekudoksen lisäksi hermotoimintaa ja verenkiertoa.

Suositellut julkaisut